piątek, 27 lipca 2012

Polędwiczki z dorsza w cieście naleśnikowym


Składniki:
•  300 g mrożonych polędwiczek z dorsza
•  100 ml oliwy
• 200 ml mleka
•  sok z jednej cytryny
• pieprz ziołowy •sól
ciasto naleśnikowe:
•  150 g mąki
•  2 jajka
•  250 ml mleka
•  szczypta soli

Przygotowanie:
1    Rozmrożone polędwiczki, skrop sokiem z cytryny, przypraw pieprzem ziołowym i solą. Odstaw do lodówki.
2    Następnie, przesiej mąkę, dodaj jajka, mleko i szczyptę soli. Zmiksuj składniki na gładką masę, przykryj ściereczką i odstaw na 30 minut.
3    Zanurzaj polędwiczki w cieście naleśnikowym i smaż kolejno na głębokim tłuszczu do zrumienienia.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz